Aanleg

Sedumdak zelf aanleggen

Uw sedumdak zelf aanleggen? Bij Sedumdak Nederland leggen wij u alles tot in detail uit. Er zijn namelijk meerdere manieren om een groen dak aan te (laten) leggen. Kiest u ervoor om met de hand losse planten aan te brengen? Dan kost u dit veel tijd en moeite. De snelste en goedkoopste oplossing is het bestellen van onze voorbereide sedummatten of sedumcassettes. Beide systemen bieden wij aan als doe het zelf sedumdakpakketten. Hierbij leveren wij uiteraard ook een duidelijk stappenplan met foto’s en uitleg. De aanleg van uw groene dak was hiermee nog nooit zo eenvoudig. Aarzel niet en plaats vandaag nog een bestelling!

 

Gemakkelijk uw sedumdak zelf aanleggen met onze doe het zelf pakketten

Met onze pakketten is het zelf aanleggen van uw sedumdak een fluitje van een cent. Hiervoor gebruiken we sedummatten (sedumrollen) of sedumcassettes. Een sedummat is een soort tapijt van sedumplantjes. Hieronder breng je een laag waterdichte noppenfolie en een laag granulaat aan. Daaroverheen rol je de matten uit, zodat de plantjes goed wortelen. Een sedumcassette daarentegen is een soort plantenbakje waar de lagen folie, granulaat en sedum al bij elkaar zitten. Deze bakjes klik je als puzzelstukjes in elkaar. Het is een iets duurder systeem, maar makkelijker aan te leggen dan de sedummatten. Wilt u sedumcassettes bestellen? Kijk dan op onze webshop!

 

Aan de slag

Aan de slag met het doe het zelf sedumdak? Hieronder vindt u het stappenplan:

  1. Meet het dak op in m
  2. Controleer of de dakconstructie sterk genoeg is → Uw lichaamsgewicht is voldoende. Bij grote oppervlakten of zelfbouw is het raadzaam een gewichtsberekening te (laten) doen. Daarnaast is het belangrijk dat er een goede waterdichte dakbedekking aanwezig is.
  3. Bestel uw gewenste doe het zelf sedumdak pakket → Voordat u zelf het sedumdak gaat aanleggen, moet u eerst het dak schoonmaken. Het dakleer moet blijven liggen, maar grind of andere bedekking moet eraf. Daarna bent u klaar om te starten met de aanleg van het sedumdak.

 

Het sedumdak liever door ons laten aanleggen?

Twijfelt u erover om het aanleggen van het sedumdak zelf te doen? Bij Sedumdak Nederland staan wij voor u klaar. Heeft u vragen over onze producten, of wilt u het groendak door ons laten leggen? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sedumdaknederland.nl. Dan maken wij vrijblijvend een offerte voor op. Liever telefonisch contact? Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 06–18189045. Wij horen graag van u.

 

Ook interessant:

Sedumpakket | Sedum bemesting bestellen | Sedummatten leggen