Onderhoud

Onderhoud sedumdak

Wist u dat het onderhoud van een sedumdak zeer eenvoudig is? Sedumplanten hebben namelijk weinig water nodig en zijn perfect bestand tegen droogte. Als u een sedumdak in de zomer geen vers water geeft, is er nog niets aan de hand. Daarnaast is het wieden van onkruid ook bijna niet nodig. De sedummatten- en cassettes zijn zo gemaakt dat onkruid weinig kans krijgt om door te komen. Ideaal natuurlijk, want zo hoeft u bijna geen onderhoud uit te voeren aan uw sedumdak. Dit bespaart u een hoop tijd. Heeft u Interesse in een sedumdak? Neem een kijkje in onze webshop!

 

Het onderhoud aan een sedumdak is minimaal

Het onderhoud aan een sedumdak beperkt zich tot enkele keren per jaar. Bij Sedumdak Nederland adviseren wij u om één of twee keer per jaar het dak op te gaan om wat klein onkruid en/of zaailingen van bomen af te trekken. Controleer ook meteen de afvoer op overtollig water of verstoppingen door bijvoorbeeld bladafval. Sedum is zo goed als onderhoudsvrij, maar wel raden wij u aan het dak te bemesten in het voorjaar. Zo garandeert u een optimale bloei. Bent u op zoek naar onderhoudsproducten voor uw sedum? Bekijk dan onze webshop.

 

Een duurzame en milieubewuste keuze

Naast dat een sedumdak vrijwel geen onderhoud nodig heeft, maakt u ook een milieubewuste en duurzame keuze. Zo gaat de dakbedekking niet alleen langer mee, maar bespaart u ook nog eens energie. Door de sedum dakbedekking geniet u van een betere isolatie. Het geeft in de zomer namelijk extra verkoeling en in de winter houdt het de warmte binnenshuis. Daarnaast neemt een sedumdak CO2 op en verhoogt het de biodiversiteit. Door de vertraagde afvoer van het hemelwater, verkleint het dak de kans op overstromingen. Wanneer u zonnepanelen op het sedumdak plaatst, leveren deze ook nog eens meer rendement op! Ideaal toch?

 

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over onze producten of heeft u vragen over het onderhoud van sedum? Onze medewerkers staan voor u klaar. Wij geven u graag advies over de beste onderhoudsproducten voor sedum. Neem contact met ons op of kijk op onze webshop. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 06–18189045, of stuur ons een e-mail naar info@sedumdaknederland.nl. Wij beantwoorden uw vragen zo snel mogelijk.

 

Ook interessant:

Sedum voor in de tuin | Sedumdak verzorging | Sedum bemesting bestellen