Sedum snoeien

Diverse soorten sedummatten
Installatieservice
Ruim aanbod onderhoudsmiddelen
Home » Sedum snoeien

Wilt u meer producten bekijken?

Richtlijnen voor het snoeien van sedum

Sedum is niet alleen een geweldige keuze voor uw dak, maar sedum is ook een uitstekende bodembedekker voor in uw tuin. De tolerantie voor snoei maakt het een veelzijdige keuze voor diverse projecten. Hieronder ziet u enkele tips die het snoeien van sedum makkelijker maakt:

  • Begin in het vroege voorjaar, in maart of april, met het snoeien van uw sedumplanten. Knip de oude stengels en bladeren terug tot ongeveer 2-3 centimeter boven de grond.
  • Gedurende de groeiperiode in de zomermaanden kunt u indien nodig de sedumplanten terugsnoeien om de hoogte te beheersen en een compacte groei te bevorderen.
  • Na de bloei in de late zomer of vroege herfst kunt u de bloemstengels terugsnoeien tot net boven de bladeren om zaadvorming te voorkomen.

Het is belangrijk op te merken dat verschillende soorten sedum specifieke snoei-eisen kunnen hebben, dus overweeg de behoeften van uw sedumvariëteit voordat u begint.

sedum-grint

Bestel uw sedum vandaag nog

Wilt u direct aan de slag met het snoeien van uw sedumplanten? Bestel dan sedum voor in de tuin in onze webshop. Bekijk onze producten online en plaats uw bestelling vandaag nog. Wij staan klaar om u te helpen uw groene dromen te verwezenlijken, ook wanneer u liever dakbedekking van sedum wilt.

 

Ook interessant:

Sedumdak Oldenzaal | Sedumdak schuin dak | Sedum voor in de tuin

Contact